Boos op je partner? 4 tips!

Boos op je partner

Opeens komt het: Bam! Ik Ben Boos. Op Mijn Partner. Het is ook al de zoveelste keer dat ik dit zeg, waarom luistert hij nou niet gewoon!

Boosheid is er ineens. De meeste stellen herkennen dit wel. Je partner doet iets of zegt iets (of juist geen van beide…) en we schieten in onze boosheid.

Boosheid is een normale emotie. Iedereen die een relatie heeft, of heeft gehad, weet dat dit erbij hoort. We zijn niet perfect, hoe graag we dit misschien ook zouden willen. Boosheid heeft te maken met opkomen voor jezelf. Eigenlijk niks mis mee dus.

Waar het vaak mis gaat, is als er in een relatie niet goed omgegaan wordt met boosheid. Als je partner boos wordt, ga jij wellicht in de tegenaanval waardoor het escaleert. Of je houdt niet van ruzies en trekt je juist terug. Misschien krop je het op en komt het er ineens als een explosie uit. Als er vervolgens niets wordt uitgepraat, blijft het probleem ontstaan waardoor je de volgende keer misschien wel sneller boos wordt.

Wat kunnen jullie bij ruzie doen? Tips!

  1. Stop! Neem een pauze om tot rust te komen. Maak van tevoren samen afspraken op welk moment jullie die pauze willen nemen (voordat de ruzie escaleert).
  2. Spreek af wanneer jullie dit uitpraten. Doe dit het liefste dezelfde dag of avond.
  3. Take a break! Ga wandelen, mediteren, luister naar muziek. Neem afstand van elkaar. Zorg ervoor dat je afgeleid wordt en tot rust komt.
  4. Praat het uit. Zeg waardoor je geraakt werd. Vaak iets van vroeger. Zeg bijvoorbeeld: “ik voelde mij niet gehoord door jou en ik denk dat dit te maken heeft omdat ik dit ken uit mijn kindertijd”

Leer je eigen boosheid en triggers begrijpen. Zodat het iets positiefs wordt in jullie relatie. Blijkbaar hebben jullie nog iets te leren van elkaar 🙂