Geen tijd voor elkaar??!?

Geen tijd voor elkaar tips

Geen tijd voor elkaar??!?
Ik ben zelf een slecht voorbeeld, denk ik als ik de deur uit ren na een afspraak met een stel. We hadden het over tijd maken voor elkaar. “Jullie maken ook tijd voor je werk, vrienden en hobby’s” hoor ik mezelf zeggen. “Dat plannen jullie ook, dus plan ook tijd voor een gesprek over jullie relatie.”.

Een uur later spring ik in de auto op weg naar een toneelrepetitie. Ik had een dubbele afspraak. Iets wat mij overigens niet vaak gebeurt. Maar deze repetitie kon ik niet missen omdat we aankomende vrijdag onze eerste voorstelling hebben met het amateurgezelschap waarin ik speel. Het stel wilde ik ook niet afzeggen. Dus ren ik om 21 uur de deur uit.

We zijn allemaal druk. Hobby’s, werk of die afspraak met je vriend(in) om weer eens bij te kletsen. In alle gevallen komt je partner er slecht vanaf. Soms leef je ook in de waan van de dag.

Dus, hierbij mijn tips!

  1. Plan tijd in voor elkaar. Ik weet het, het klinkt niet erg romantisch, maar toch heel belangrijk in een relatie. Liefst iedere week (of om de week) op een vast tijdstip. Gebruik deze tijd voor elkaar. Praat over jullie relatie en hoe deze zich ontwikkeld of over jullie gevoelens over iets wat is voorgevallen in de afgelopen week. Ben je ondertussen liever bezig? Kijk dan even in mijn bio voor DateNight tips.
  2. Is tijd het probleem? Of prioriteiten stellen? Kijk eens serieus naar de verdeling van jullie tijd. In het begin van jullie relatie verschoven jullie waarschijnlijk ook afspraken om maar samen te zijn. De prioriteiten lagen bij jullie relatie en het samen zijn. Waar ligt je prioriteit op dit moment?
  3. Leg die telefoon weg! Veel mensen hebben wel tijd om ’s avonds hun social media door te kijken. Doe dat ding weg, kijk je partner aan en begin een gesprek. Zo simpel!

Succes!