Hij maakt geen tijd voor mij vrij

Hij maakt geen tijd voor mij vrij

En ik dan??
Vrouwen hebben vaak de neiging om, bij het nemen van beslissingen, rekening te houden met de mening en gevoelens van hun partner. Ik zeg hier overigens niet mee dat vrouwen niet zelfstandig beslissingen kunnen nemen of hun eigen mening kunnen vormen!!! Wat ik zeg is dat vrouwen de invloed van anderen laten meewegen.

Een man kan sneller een knoop door hakken als iets goed voelt voor zichzelf. Hij laat zich minder snel beïnvloeden door anderen. Hierdoor zal een man vaak makkelijker tijd voor zichzelf vrijmaken in een relatie. Hij blijft afspreken met vrienden en ook zijn sportavond(en) zijn belangrijk.

Hierdoor kan een vrouw in een relatie het gevoel krijgen dat ze niet belangrijk is. Dat ze overal alleen voor staat en dat haar partner haar nergens bij helpt. Ook al zegt haar partner tegen haar; “dan ga jij toch ook lekker een avond in de week sporten, of afspreken met vriendinnen. Dat is leuk voor je! Ik regel het thuis dan wel”.

Dit gebeurt vaak vervolgens niet. Want een vrouw vindt het eigenlijk ook fijn om ’s avonds samen thuis te zijn met haar man of ze is moe na een dag werken, de zorg voor de kinderen of de zorg voor hulpbehoevende ouders.

En zo belanden jullie in een vicieuze cirkel waar jullie samen niet uitkomen. Kleine irritaties worden discussies en op een gegeven moment zelfs ruzies. Want de man begrijpt niet dat zijn vrouw geen tijd voor zichzelf en haar interesses maakt, terwijl ze iedere keer zegt dat ze dit wil. De vrouw heeft het gevoel dat het allemaal om zijn behoeften draait en dat ze toch niet zo maar een avond weg kan. En zo groeien jullie steeds verder uit elkaar…

Je kan dan samen praktische oplossingen bedenken. Bijvoorbeeld dat je partner een avond in de week thuis blijft zodat jij kan sporten of met vriendinnen kan afspreken. Maar dat is vaak niet eens het probleem en dat voelt nog steeds leeg aan. Het kan moeilijk zijn te benoemen dit lege gevoel vandaan komt. Je ervaart wel dat jullie uit elkaar aan het groeien zijn. Je wil gewoon écht contact met je partner en je weet niet hoe.

Zal ik het maar meteen schrijven? De diepere oorzaak is gezien worden! Zo, dat is er uit.

Als jij je niet gezien en gehoord voelt in je relatie, kan dat een gevoel van leegheid geven. Misschien zit hier ook een stukje eenzaamheid onder. Vaak wordt dit verstrekt doordat je het gevoel hebt dat er veel op jouw schouders terecht komt, je alles in huis alleen moet doen en dat het alleen maar om zorgen voor anderen draait.

Als je dit niet onder woorden kan brengen, is het lastig voor je partner om het te begrijpen. Als jullie niet gewend zijn om over dit soort gevoelens te praten. Of jullie hebben het van huis uit niet geleerd, dan is het moeilijk om elkaar écht te begrijpen.

Je kan dan jaloers worden op je partner die wel tijd voor zichzelf vrij maakt. Maar dat is dus niet het probleem waar jij mee zit. Wat je wil is dat je je weer gewaardeerd voelt door je partner. Je wil weer het gevoel hebben dat je de allerbelangrijkste in zijn leven bent. Je wil zijn oprechte aandacht, de verbinding weer voelen. Het gevoel dat jullie samen de wereld aankunnen, net als toen jullie net verliefd waren.

Deze onderliggende gevoelens samen bespreken is belangrijk. Het zorgt er voor dat je partner je gaat begrijpen en rekening met je gaat houden. Hij zal ook tijd voor je vrij willen maken omdat hij jou niet wil kwetsen. En, als jij je weer belangrijk voelt, maakt het jou waarschijnlijk ook niets uit of hij nou wel of niet gaat sporten en met zijn vrienden afspreekt.

Heb je geen idee hoe je dit bespreekbaar kan maken? Weet je niet wat jouw onderliggende gevoelens zijn? Of eindigen gesprekken hierover alsnog in discussies? Maak dan een afspraak voor een (gratis en vrijblijvende) inzichtsessie. Ik help jullie bij hoe het anders kan!