Hoe weet ik zeker dat ik in de juiste relatie zit?

Relatietwijfel. Hoe weet ik of ik in de juiste relatie zit

Hoe weet ik zeker dat ik in de juiste relatie zit?

Een vraag die hele dagen door mijn hoofd kon rondspoken. Samen met de gedachten “zijn we niet te verschillend?” “hoe weet ik dat hij wel de juiste is voor mij?” “wat als dit niet de juiste relatie is?”. Echt van die gedachten die continue rondjes draaiden, soms even weg waren en altijd weer opnieuw terugkwamen.

Voor mensen met relatietwijfel waarschijnlijk heel herkenbaar!

Twijfelen was voor mij een bescherming tegen pijn. Omdat ik ergens in mijn leven heb geleerd dat het niet veilig is om op mijzelf of op de liefde te vertrouwen. En wij mensen willen graag weg van pijn, dus deze gedachten gaven mij een gevoel van controle.

Als ik maar lang genoeg bleef nadenken over al mijn twijfel gedachten, voelde het alsof ik beter voorbereid was op wat er in mijn relatie kon gebeuren. En dit gaf controle, wat enorm veilig voelde. Ondertussen hoefde ik dan niet met mijn eigen onzekerheid aan de slag. Deze onzekerheid gaf mij namelijk een onrustig en onveilig gevoel. Niet iets waar ik te lang bij stil wilde staan!

Ondertussen weet ik dat een perfecte relatie zonder enige twijfel niet bestaat. Uitdagingen en twijfel horen nou eenmaal bij een relatie.

Er zijn wel verschillende oorzaken voor relatietwijfel. Als je bang bent om met de ‘verkeerde’ partner een relatie te hebben, komt dit bij jou misschien wel omdat je perfectionistisch bent en daardoor faalangst hebt ontwikkeld. En ergens in je leven heb je dit geleerd.

Daarom is het goed om uit te zoeken waar de diepere oorzaak van je twijfel vandaan komt. Dan kan je jouw patroon doorbreken en voor 100% voor je relatie gaan.

Meer weten over relatietwijfel? Download mijn e-book ‘Relatietwijfels? Kom in actie met deze 3 stappen!’ hier!

Of wil je onderzoeken waar bij jou de twijfel vandaan komt? Bel, mail of app mij dan voor een gratis en vrijblijvende inzichtsessie.