Hoe overleef je samen de kerst ?

Hoe kom je samen met je partner de kerst door

Hoe overleef je de kerst samen met je partner als je relatie niet lekker loopt?

Voor sommige stellen zijn de feestdagen de mooiste tijd van het jaar. Familie, vrienden, gezelligheid, lekker eten, samenzijn. Maar als je relatie niet al te lekker loopt, kan het hard werken zijn om er iets leuks van te maken. Onderzoek wijst uit dat het ook een tijd is waarin veel stellen besluiten uit elkaar te gaan.

Besef dat de feestdagen extra stress opleveren. Want, welke familie bezoek je op welke kerstdag? Wat gaan we koken voor de familie? Hebben we voor iedereen cadeaus gekocht? Wanneer gaan we boodschappen doen zodat we alle kerstdrukte vermijden? Vaak ben je al dagen, of misschien wel weken, in je hoofd bezig met de kerst. Dit zorgt er voor dat de stress verhoogd, waardoor je meer ruzies met je partner krijgt. De irritaties kunnen zo ver oplopen dat je besluit je relatie na de feestdagen te beëindigen.

Hoe overleef je de kerst samen met je partner als je relatie niet lekker loopt?

Verlaag je verwachtingen voor de feestdagen en verleg je focus naar een gezellige tijd samen. Is je partner geen uitbundige prater? Verwacht dan niet dat hij dit aan de kersttafel wel gaat doen. Wil je graag een 6-gangen diner bereiden? Vraag dan aan je partner of hij/zij kleine dingen kan overnemen. Dit kan helpen met koken zijn, maar ook het bezighouden van de kinderen. Vind je kerst vieren bij je (schoon)familie vreselijk? Besef dat je aan je (schoon)familie niets kan veranderen, maar je kan wel je eigen houding veranderen. Je kan zelfs besluiten om al het kerstbezoek op 1 dag te plannen zodat jullie een kerstdag samen (met de kinderen) kunnen doorbrengen.

Zet je relatie op de eerste plaats
Zorg er voor dat de dingen niet uit de hand lopen. Vraag je partner wat jullie zelf kunnen doen om er voor te zorgen dat het leuk blijft tussen jullie.

Zijn jullie toch vastgelopen tijdens de feestdagen en hebben jullie besloten dat het zo niet verder kan? DM mij, dan kijken we samen (gratis en vrijblijvend) welke eerste stap jullie kunnen zetten naar een gelukkige relatie.

Ik wens jullie liefdevolle kerstdagen toe!