Liefde overwint alles

Liefde overwint alles

‘Liefde overwint alles’

Lang heb ik gedacht dat dit waar was. Voor mij, als doorzetter met deze gedachte, was het daarom ook een hele opgave om een relatie te beëindigen. Ook omdat het gevoel van falen meteen naar boven kwam, immers liefde overwint alles.

Het deed dan ook behoorlijk veel pijn toen ik er achter kwam dat de werkelijkheid écht anders in elkaar steekt. Soms houden relaties geen stand, omdat je partner uiteindelijk niet degene is waar je de rest van je leven mee wil delen. Tsja, en hoe kom je daar dan achter?

En, belangrijker nog, wat is de magie van een gelukkige relatie? Nou, dat kunnen meerdere dingen zijn, zoals:

Jezelf verplaatsen in de ander en deze écht begrijpen.
Dit kan alleen als je zonder oordeel luistert. Het punt is alleen dat we vaak in ons hoofd al bij de oplossing van het probleem zitten, of een oordeel aan het vormen zijn.

Focus op het positieve in de ander.
Heb bewondering voor je partner en voed op die manier ook je liefde voor je partner. Alleen de negatieve dingen zien, zorgen er voor dat je afstand neemt van je partner.

Spreek je waardering uit.
Een van de veel voorkomende redenen waarom partners uit elkaar gaan is, omdat ze zich niet gewaardeerd voelen. ‘Tuurlijk is het vanzelfsprekend dat je bepaalde dingen doet voor je partner. Als je hier ook voor gewaardeerd wordt, draagt het bij aan jullie magie!

Communicatie, communicatie, communicatie.
Luisteren naar elkaar, aangeven wat je behoefte is (zonder te verzanden in een discussie of ruzie). En een tussenweg vinden als jullie het niet eens zijn met elkaar.

Zijn jullie de magie in jullie relatie kwijt en samen vastgelopen? Neem dan contact met mij op, dan kijken we samen (gratis en vrijblijvend) welke eerste stap jullie kunnen zetten naar een gelukkige relatie.