Verliefdheid is een heerlijk gevoel (als je de bijbehorende onzekerheid even buiten beschouwing laat).
Kriebels in je buik, een opgewonden spanning, energie voor 10. Niets (nou ja… bijna niets) kan je humeur verpesten!
Jullie kunnen uren samen praten en brengen het liefst al jullie vrije tijd samen door. Je verzet zelfs afspraken, ook last minute nog, om je geliefde te zien.
Verliefdheid zorgt voor chemische reacties in je lichaam. Hierdoor zie je ook alleen maar de positieve kanten van iemand. De negatieve zie je misschien ook wel, maar die vind je op dat moment niet zo erg. Of juist wel schattig.
Als jullie al een aantal jaar bij elkaar zijn, merk je dat deze chemische reacties zijn uitgewerkt. Die schattige eigenschap van je partner is behoorlijk irritant geworden. Destijds ben je misschien wel voor je partner gevallen omdat hij of zij zo sociaal is. Maar nu irriteert het je omdat je partner vaak met anderen afspreekt en maar weinig tijd voor jou heeft, terwijl jij ook graag iets met z’n tweetjes wil doen. Of misschien ben je verliefd geworden op je partner omdat hij of zij zoveel gezellig samen wilde doen. En nu jullie enkele jaren verder zijn voelt dit beklemmend en krijgen jullie vaak discussies als je iets met anderen wil doen.
Voor je gevoel hebben jullie hele andere wensen en verwachtingen. Jullie zijn uit elkaar aan het groeien. Dat is niet wat je wil en bij de gedachte alleen al wordt je al verdrietig. Als je partner maar veranderde, dan zou het wel beter gaan…
Wil je weten hoe jullie samen verder kunnen, zonder je partner te veranderen? Probeer onderstaande tips!
1. Accepteer dat dingen niet perfect gaan
Iedereen maakt fouten, je partner, je ouders en ook jij. Dat is niet erg, niemand is perfect (gelukkig!!). Van je fouten kun je leren, probeer dat eens de volgende keer dat je een fout maakt.
2. Zelluf doen
Iedere keer als je partner iets wil proberen en jij neemt het meteen over, dan tast je zijn of haar zelfvertrouwen aan. Diegene krijgt het gevoel het niet goed te doen of het niet te kunnen. Uiteraard is dit ook zo als je partner dingen voor jou opknapt. “Zelluf doen” is hier een goede tip. Laat je partner eens zelf aanrommelen, of doe het zelf eens met dingen die je normaal gesproken aan je partner over laat. Je zal zien dat het je uiteindelijk echt zelf wel lukt!
3. Weet je het echt altijd beter?
Hoe zou het voor je partner voelen als jij het altijd beter weet. Van de was doen, tot schoonmaken en de financiën. Is het echt zo erg dat je partner dit allemaal op een andere manier doet? Is jouw manier de beste manier? Of zijn er meer mogelijkheden? En is het de moeite waard om hier ruzie over te maken?
4. Stel je kwetsbaar op
Voor de mensen om je heen is het een stuk fijner als je je fouten toegeeft. Dan kan je partner ook een keer opgelucht zijn als hij of zij een fout maakt. Je kwetsbaar opstellen zorgt er ook voor dat de kans op discussie kleiner is. Je biedt dan een opening om te prat