Ben jij ook zo perfect?

Ben jij ook zo perfect?

Herken je dat, dat je de lat hoog legt voor jezelf?

Je wil je werk goed doen, je wil een fijne relatie (waar de passie vanaf spat), je wil dat je kinderen het voortreffelijk doen en je wil ook nog eens je huis op orde hebben!

Is het omdat je bang bent voor de reactie van anderen als het niet zo perfect is? En streef je daardoor naar iets wat eigenlijk niet haalbaar is? Is het dan geen grote teleurstelling als het niet gaat zoals je wil? En hoe zit het dan met het schuldgevoel wat in je opkomt als de dingen niet gaat zoals je wil…..?

Als je een perfectionist bent, sluipt jouw perfectionisme ook je relatie in. Terwijl je het zelf misschien niet eens in de gaten hebt. Soms wordt dit in hele kleine dingen al zichtbaar.

Jullie hebben afgesproken om samen het huishouden te doen. Dus op zaterdagochtend pakt je partner de stofzuiger en gaat het huis stofzuigen. Jij ziet dit en je bent niet tevreden, maar zegt er niets van. Sterker nog, als je partner klaar is, pak jij de stofzuiger en doet het op jouw manier nog eens dunnetjes over. Je partner is teleurgesteld en krijgt het gevoel niets goed te kunnen doen. Als jij vervolgens gaat klagen omdat je het gevoel hebt overal alleen voor te staan, wordt je partner boos.

Als je wilt blijven vasthouden aan dit perfectionisme: helemaal goed. Maar wil jij tips om hier anders mee om te gaan in je relatie? Lees dan mijn blog ‘stop met proberen je partner te veranderen’.