Tijd maken voor elkaar

shoes, legs, car-434918.jpg

Tijd voor elkaar vrijmaken

Tijd voor elkaar maken is belangrijk in een relatie. Realiseer je dat dit als ouders van een zorgintensief kind nog belangrijker is. Door de extra zorgtaken heb je al minder tijd om samen door te brengen. Tijd met elkaar doorbrengen zorgt voor een meer verbinding met elkaar. Een paar eenvoudige suggesties hoe jullie dit samen kunnen doen:

1. Luister naar muziek
Iedereen heeft bepaalde gevoelens bij muziek. Het prikkelt alle delen van onze hersenen. Laat elkaar je favoriete nummers horen en vertel waarom dat op dit moment jouw favoriete nummers zijn. Bespreek welke gevoelens of herinneringen het bij je oproept.

2. Zoek een gezamenlijke hobby
Naast dat je samen een leuke tijd hebt (daar ga ik vanuit!), levert een gezamenlijke hobby ook een nieuw en leuk gespreksonderwerp op. Doe een wijnproeverij, ga op dansles, schilderles, taalcursus of ga bordspelletjes spelen.

3. Maak mooie wandelingen
Hand-in-hand wandelen over het strand, in het bos of door een stad geeft een gevoel van verbinding. Het geeft ook mogelijkheden om mooie gesprekken te voeren, rond te kijken en ook stil te zijn met elkaar. Het werkt ontspannend, dus goed voor je gezondheid, én het maakt endorfine vrij. Dit is een stofje in je hersenen dat ook wel gelukshormoon wordt genoemd. Wat wil je nog meer!

Bijkomend voordeel van bovenstaande tips? Lachen en leuke dingen doen met je partner geeft jullie nieuwe energie!

Liefs Esther