De perfecte partner…?

De perfecte partner

Een perfecte partner bestaat niet. Zo! Die hoop kun je alvast opgeven..

Net als je van jezelf niet kan verwachten dat je geen fouten maakt of voldoet aan een ideaalbeeld. Kun je dit ook niet van je partner verwachten.

Omdat niemand perfect is, is er altijd wel iets te vinden wat ‘fout’ is bij de ander. De kunst is om open te blijven staan voor je partner. Ook als dat ‘foutje’ bovenkomt. Het is namelijk je geliefde en niet je vijand!

De sleutel naar een gelukkigere relatie
Op het moment dat je beseft dat jullie niet elkaars vijand zijn, maar een team, kun je stappen gaan maken in je relatie. Want je hoeft je partner niet te veranderen om een leukere relatie te krijgen. Wat je wel kan veranderen is de manier hoe je met je partner omgaat.

Stel je wordt boos als je partner weer eens niet doet wat er gevraagd wordt. Heb je er dan wel eens bewust op gelet hoe je partner dan reageert? Trekt je partner zich terug? Of zet je partner vol de aanval in?

En wat doe je vervolgens zelf? Word je nog bozer? Of geef je het op den duur op? Stop je dan nog energie in wat voor jou belangrijk is?

Met andere woorden, stop je nog energie in je relatie? Of zijn jullie langzaam uit elkaar aan het groeien? Misschien bouw je wel een muur om je heen, als zelfbescherming.

Wat moet ik dan doen als mijn partner niet doet wat ik wil?
Begin eens met aanvaarden dat je partner is zoals hij of zij is en waardeer je partner hierom.

Als je partner zich niet gezien voelt of gewaardeerd voelt in jullie relatie en alleen maar bekritiseerd wordt, zal hij of zij zeker niet veranderen.

In plaats van in de aanval te gaan kun je ook eens vragen hoe het komt dat je partner dingen anders ziet of doet. Probeer vervolgens je eigen behoeften eens op een niet beschuldigende manier onder woorden te brengen. Je partner de schuld geven is niet de oplossing.

Probeer eens jouw rol te veranderen in jullie patroon. Wie weet waar dit toe kan leiden!