Je niet gesteund voelen

Niet gesteund voelen

Je kent dat wel, toch? Je hebt een slechte dag gehad, en je denkt: "Ppffttt… wat een dág… ik moet zo eerst mijn verhaal kwijt als ik thuiskom!".

Maar... bij thuiskomst is er geen luisterend oor en geen geruststellende knuffel. In plaats daarvan krijg je een afgeleide "Hmm, oké" terwijl je partner druk bezig is met iets anders.

Een vreselijke domper. Je had zo’n behoefte aan begrip en een knuffel en alles wat je krijgt is onverschilligheid.

Het gevoel niet gesteund te worden zijn vaak de eerste barsten in je relatie.

Als je je niet gesteund voelt, kan je in de knoop komen met jezelf en de twijfel over je relatie toeslaan. Het gevoel dat je partner geen interesse meer in je heeft, maakt je onzeker. En te midden van alle drukte in je leven, voel je je verdomd alleen. Een eenzaamheid die je als een schaduw achtervolgt.

Als dit zo blijft, dan worden die kleine barsten langzaam groter. Je merkt dat de dagelijkse gesprekken oppervlakkig worden. Ook het gevoel van onderling begrip begint op de achtergrond te raken. Er ontstaan irritaties die er voorheen niet waren. Jullie krijgen meer discussies en het lijkt wel alsof jullie het nergens meer over eens zijn.

Ondertussen razen je gedachten. Er ontstaat een storm van twijfels. Je vraagt je af waar het misging, waar de verbinding verloren ging. En je hebt geen idee…

Het vastlopen in je relatie als je je niet gesteund voelt is niet zo vreemd. Vooral niet als jullie allebei druk zijn. Maar het kan echt anders!!!

Zijn jullie hierin vastgelopen en heb je geen idee hoe jullie hieruit kunnen komen? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvende inzichtsessie.