Tips voor meer tijd voor elkaar

tips voor meer tijd met elkaar

Als ouder van een zorgintensief kind en relatietherapeut in mijn eigen praktijk, manoeuvreer ik door mijn dag vol werk, huishouden en de extra zorg voor mijn kind. Het vinden van balans is een uitdaging, vooral bij onverwachte uitdagingen in de zorg. Toch zijn bewuste momenten van ontspanning en verbinding essentieel, wetende dat deze liefdevolle momenten mijn hectische leven bijzonder maken.

In de drukte van alledag vergeten we vaak de kern van een sterke relatie: tijd maken voor elkaar. Hier zijn mijn tips om die tijd te vinden:

  1. Plan Quality Time: Reserveer wekelijks (of tweewekelijks) bewust tijd voor elkaar, praat over jullie relatie en deel gevoelens.
  2. Herzie Prioriteiten: Als tijd een probleem lijkt, overweeg dan jullie prioriteiten opnieuw te beoordelen. Denk terug aan het begin van jullie relatie en waar jullie prioriteiten toen lagen.
  3. Leg de Telefoon Weg: Stop de gewoonte van eindeloos scrollen op social media. Leg die telefoon weg, kijk je partner aan en start een gesprek. Het maakt meer verschil dan je denkt.

Tijd voor elkaar maken is een bewuste keuze. Pak je agenda, stel prioriteiten en leg die telefoon neer voor een waardevol moment samen. Het succes van een relatie ligt vaak in deze kleine, maar betekenisvolle veranderingen.

Veel succes!