Verlangen naar diepere emotionele verbinding

diepere emotionele verbinding

“Wat zorgt er voor dat jullie bij elkaar blijven?” vraag ik in de eerste sessie. Ze kijken elkaar aan. Het lijkt alsof ze zo stilzwijgend bepalen wie er als eerste wat gaat zeggen. Dan begint de vrouw te vertellen “volgens mij vindt hij het wel goed zoals het nu is, dat ik alleen het huishouden doe”. Ze kijkt hem aan en hij blijft zwijgend voor zich uit staren. Vervolgens gaat ze verder “Hij brengt het meeste geld binnen en doet de tuin”.

Ze komen bij mij omdat zij meer emotionele verbinding wil voelen. Ze leven langs elkaar heen, in hetzelfde huis. Hij had het eerst niet eens zo in de gaten. Maar zij voelde een emotionele afstand en begon steeds meer te klagen. Ze voelt zich vaak eenzaam, ook al zit hij naast haar op de bank.

Dan vertelt hij “het is toch normaal dat als je langer bij elkaar bent, het dan minder romantisch wordt. Ik hoef toch niet iedere keer haar hand vast te houden. En die eenzaamheid begrijp ik ook niet”.

Het is normaal dat als je langer bij elkaar bent, je een zekere vertrouwdheid voelt met elkaar. Soms leef je dan langs elkaar heen. Allebei zorg je dan nog wel voor jouw ‘taken’ binnen de relatie, omdat dit ooit zo ontstaan is. Als jullie de diepere emotionele band met elkaar verliezen, ga je iets missen in je relatie. Het kan dan hard werken zijn om de liefde weer nieuw leven in te blazen.

Dat verlangen naar een diepere emotionele verbinding, kennen velen van ons. We willen ons begrepen, geliefd en gesteund voelen. Een simpele vraag naar hoe je dag was kan hierin al veel verschil maken of elkaar vasthouden op momenten dat je partner het moeilijk heeft.

Ik begrijp de uitdagingen die gepaard gaan met het herstellen van de verbinding. En ik geloof ook in de kracht van eerlijke communicatie, wederzijds begrip en het nemen van kleine stappen om elkaar weer te vinden. Dus daarmee gaan we aan slag.

Na een paar weken zie ik dat ze hand in hand binnenkomen. Ze zijn er nog niet, maar die eerste kleine stappen zijn gezet!

Wil jij ook werken aan een diepere emotionele verbinding met je partner? Neem dan vandaag nog contact met me op voor een (gratis!) vrijblijvend gesprek en ontdek hoe ik jullie hiermee kan helpen.