Ik weet niet of ik zo verder wil met mijn relatie

Relatietwijfel verder met je relatie

“Ik weet echt niet meer of ik zo verder wil met mijn relatie!”

Relatietwijfels. Iets wat ik met regelmaat hoor in mijn praktijk. Ik ga dan eerst op onderzoek uit, want waar komt komen deze twijfels vandaan. “Wat zorgt er voor dat je je zo voelt in je relatie? En “wat is jouw aandeel hierin?”.

Als je niet de tijd neemt om te onderzoeken wat er bij jou gebeurt. Dan wordt het ook lastig om dit goed te bespreken met je partner.

Het gaat er niet alleen om wat jouw partner allemaal doet in jullie relatie. Het gaat er ook om wat er bij jou gebeurt en wat dit met jou doet. En hoe jullie daar samen mee omgaan.

Als jullie beide weten waar je eigen reactie vandaan komt, dan is het ook veel makkelijker om dingen uit te praten.

Ik kan je op het hart drukken dat het helpt om bij relatietwijfels, maar ook bij een ruzie, eerst de tijd te nemen om de dingen van een afstand te bekijken. Het zorgt er namelijk voor dat de heftigste emoties er vanaf zijn. En het zorgt er voor dat je de tijd hebt om je gedachten te ordenen. Om op een rijtje te krijgen wat er nou precies gebeurt.

Daarna kunnen jullie rustig samen bespreken wat er gebeurde, zonder het te laten escaleren in een ruzie.

Dit helpt, echt. Probeer het maar eens!