Laten we er maar mee stoppen

stoppen

“Ik doe zo hard mijn best, doe alles voor haar en nog steeds is het niet goed genoeg”

Dit is een gedachte die hij maar al te goed kent, een gedachte die hem 's nachts wakker houdt en hem doet twijfelen aan zichzelf en zijn relatie.

Hij doet zo zijn best om haar gelukkig te maken, om haar liefde te verdienen, maar hoe harder hij probeert, hoe verder ze lijken te vervreemden. Hij voelt zich eenzaam en machteloos. Met een hoofd vol twijfels.

Zo stappen ze bij mij naar binnen. Hij is terughoudend. Want waarom zou het mij wel lukken hun relatiegeluk weer terug te brengen. Ze hebben zelf al zoveel geprobeerd.

En dan was er even verbetering, maar daarna vielen ze weer terug in hetzelfde gedrag. “Zie jij nog een oplossing? Is het niet gewoon beter als we ermee stoppen? Hier wordt toch niemand gelukkig van!”.

In therapie begonnen we met het werken aan hun communicatie, een van de grootste struikelblokken in hun relatie. Het was niet altijd gemakkelijk, maar elke stap die ze hierin maakten bracht ze weer dichter bij elkaar.

Langzaam kwam het vertrouwen in hun relatie terug. Zagen ze weer de positieve dingen en zagen ze weer degene op wie ze verliefd waren geworden.